Tips voor Windows

Vorige
Mappen vastpinnen in de verkenner

Opent u regelmatig dezelfde mappen in de verkenner? Dan kan het handig zijn om vensters die u vaak opent vast te pinnen. Om dit te doen klikt u met de rechtermuisknop in de taakbalk van Windows op de pictogram van de verkenner.

In de lijst die verschijnt ziet u onder recent de mappen die u de laatste tijd heeft geopend. Deze lijst wordt iedere keer als u weer andere mappen opent aangepast. Wilt u dat een bepaalde map in de lijst blijft staan, zodat u deze sneller kunt openen, dan kunt u die vastpinnen.

Zie hieronder hoe u een map vastpint:

Als u op een later tijdstip deze map weer wilt openen, klikt u weer met de rechtermuisknop op de pictogram van de verkenner in de taakbalk. U ziet dan boven in de lijst onder het kopje gepind, de map staan die u zojuist gepind heeft.

Om deze map of mappen weer uit de lijst te halen, klikt u op het rechts op het knopje om die map uit de lijst los te maken

Op deze manier kunt u ook mappen uit recent verwijderen, door ze lost maken van de lijst.

Dit werkt in Windows 7 en in Windows 8


In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Blik op werk keurmerk Computer Learning Center  coeltoetscentra WFT Verzekeringen Inkomen Pensioen  MOS certified testing center  Samenwerkende ICT opleiders Nederland  Europees Computer Rijbewijs  Certiport MOS  Lamark flexibel examineren