Tips voor PowerPoint

Vorige
Zwart scherm tijdens presentatie

Wist u dat 'Z' staat voor Zwart? Door de letter Z in te drukken tijdens een presentatie maakt u het scherm tijdelijk helemaal zwart. In de Engelstalige versie is het overigens de letter B van black. U kunt deze truc bijvoorbeeld gebruiken om de presentatie snel in beeld te brengen wanneer u gaat spreken.

Druk direct op Z als u de presentatie hebt gestart en daarna nogmaals op de Z-toets als u gaat beginnen. Wanneer u dit soort toetsen niet goed kunt onthouden is er redding: rechtsklik tijdens de presentatie gewoon in een dia en kies Scherm >> Zwart scherm aan. Tenslotte: wanneer u gebruik maakt van twee monitoren tijdens de presentatie, dan kunt u in de presentatorweergave (op de ene monitor) op de optie Zwart scherm klikken.

PowerPoint tip - zwart scherm tijdens presentatie


In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Blik op werk keurmerk Computer Learning Center  coeltoetscentra WFT Verzekeringen Inkomen Pensioen  MOS certified testing center  Samenwerkende ICT opleiders Nederland  Europees Computer Rijbewijs  Certiport MOS  Lamark flexibel examineren