Tips voor Outlook

Vorige
Outlook tip: Automatische afwezigheidsmail maken in Outlook

Als u Outlook gebruikt met een Microsoft Exchange Server-account, kunt u Automatische antwoorden (de Afwezigheidsassistent) gebruiken om te reageren wanneer iemand u een e-mailbericht stuurt.

Wanneer u echter geen Microsoft Exchange server gebruikt is dit ook mogelijk al moeten er dan wat meer handelingen voor worden gedaan. Hier leggen wij u uit hoe dit te realiseren.

1. sjabloon maken

Start met het maken van een nieuw bericht. Voeg daar uw tekst in wat u wilt gebruiken als afwezigheidsbericht. U hoeft geen geadresseerde in te voegen of onderwerp. Sla deze mail op als een sjabloon.

wizard-sjabloon

2. regel maken

Ga nu naar >Regels >Regels en waarschuwingen beheren. Klik op >Nieuwe regel. Er verschijnt een pop-up scherm. Bij het kopje "Beginnen met een lege regel" selecteert u >Regel toepassen op berichten die ik ontvang. Klik daarna op >Volgende.

wizard-regel-stap-2

3. Stap 1

Selecteer: "Alleen aan mij verzonden". Klik daarna op >Volgende.

regel 3

 4. Stap 2

Selecteer "Beantwoord het bericht met een specifieke sjabloon", klik daarna onderin ditzelfde scherm (bij stap 2) op "een specifieke sjabloon", waarna een nieuw pop-up venster verschijnt.

regel 4

Klik op het lijstpijltje bij "Zoeken in" en selecteer "Gebruikerssjablonen in bestandsysteem". Selecteer hier het eerder door u gemaakte sjabloon met de afwezigheidstekst.

regel 5

 U ziet dan onder in het scherm de tekst "beantwoord het bericht met" en het pad staan naar uw sjabloon. Klik daarna op >Volgende.

regel 5

5. Stap 3

Hier kunt u een naam geven aan uw regel, waarna u op >Voltooien kunt klikken.

regel 6

 6. Voltooien

U heeft nu bij uw Regels en waarschuwingen uw nieuwe regel staan die u kunt verwijderen of deselecteren als u er geen gebruik meer van wilt maken.


In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Blik op werk keurmerk Computer Learning Center  coeltoetscentra WFT Verzekeringen Inkomen Pensioen  MOS certified testing center  Samenwerkende ICT opleiders Nederland  Europees Computer Rijbewijs  Certiport MOS  Lamark flexibel examineren