Tips voor Microsoft Outlook

Vorige
Spam verwijderen

Spam vormt een tijdrovend probleem en het is het beste om deze ongewenste berichten buiten Outlook 2019 en Outlook 365 te houden. Installeer daarom effectieve antispam-software die op de serverniveau werkt, zoals op uw eigen Exchange Server of een server van uw internetprovider. Mocht u desondanks spam in uw inbox ontvangen, gebruik dan in Outlook de functie 'Regels' (onder het menu 'Start' of 'Bestand') om deze berichten te identificeren en automatisch naar een aparte map te verplaatsen. U kunt spam ook handmatig verwijderen door met de Ctrl-toets ingedrukt meerdere berichten te selecteren en vervolgens op Shift+Delete te drukken om ze permanent te verwijderen. Voorzichtigheid geboden: als u niet zeker weet of een bericht echt ongewenst is, gebruik dan de Delete-toets. Berichten die per ongeluk worden verwijderd, kunnen worden hersteld uit de map 'Verwijderde items'.

Naast het installeren van antispam-software en het gebruik van de 'Regels'-functie in Outlook 2019 en Outlook 365, zijn hier drie extra tips om spam effectief te beheren:

  1. Gebruik E-mailadresfilters en Safe Sender Lists: Configureer filters in Outlook om e-mails van bekende afzenders automatisch naar uw inbox te leiden, terwijl e-mails van onbekende of verdachte bronnen naar de spammap worden verplaatst. U kunt ook de 'Safe Senders List' gebruiken om ervoor te zorgen dat e-mails van vertrouwde contacten niet per ongeluk als spam worden gemarkeerd.

  2. Train uw Spamfilter: Neem de tijd om uw spamfilter te 'trainen' door regelmatig uw spammap te controleren en onterecht gemarkeerde e-mails als 'geen spam' te markeren. Dit helpt het filter om in de toekomst beter te onderscheiden tussen gewenste en ongewenste e-mails. In Outlook kunt u dit doen door met de rechtermuisknop te klikken op een bericht en te kiezen voor 'Geen ongewenste e-mail'.

  3. Vermijd het Openen van Verdachte Bijlagen of Links: Wees altijd voorzichtig met het openen van bijlagen of links in e-mails, vooral als deze afkomstig zijn van onbekende bronnen. Deze kunnen malware of phishing-pogingen bevatten. Als u een bijlage of link niet vertrouwt, open deze dan niet en verwijder de e-mail om uw systeem te beschermen.

Deze aanvullende maatregelen kunnen aanzienlijk helpen bij het verminderen van de hoeveelheid ongewenste e-mails en het verbeteren van uw algemene e-mailbeheer in Outlook.