Vorige

Verkoopsystemen

Wat zijn de commerciële parameters die bepalen of jij succesvol bent in verkoop of net niet? Welke gesprekstechnieken en -structuren zijn doorslaggevend voor jouw successen? Wat moet je weten voordat je zo wie zo aan de slag gaat? Hoe open je het gesprek en kom je achter het leidmotief? Hoe krijg je zwijgers aan het woord? Welke gespreksstructuren geven je houvast en leiden je door het verkoopgesprek? Kortom, met een verkoopsysteem streef je meerdere doelen na, maar het belangrijkste doel is de klant te laten inzien dat hij jouw product of dienst nodig heeft.

Met de online module Verkoopsystemen leer je de diverse verkooptechnieken via theorie, oefeningen en echte praktijkvoorbeelden. Het resultaat is een uitgebreide super skillset waarmee je je commerciële prestaties merkbaar verhoogt, met als gevolg dat je kwalitatief betere afspraken gaat maken en je in staat bent om effectiever en makkelijker te verkopen. Doordat deze verkooptechnieken je heel veel inzicht geven, leidt het bovendien tot een werkwijze die voor alle partijen als zeer prettig wordt ervaren.

Daarbij wordt er in de online module Verkoopsystemen extra aandacht gegeven aan heel veel praktijkvoorbeelden om de geleerde verkooptechnieken toe te passen in heel veel commerciële taken, zoals: telefonische verkoop en acquisitie, het opstellen van perfecte offertes, het opstellen van e-mails en nog veel meer.

De inhoud van de training Verkoopsystemen

Doelgroep

De online module Verkoopsystemen is interessant voor verkopers, Account Managers en commerciële medewerkers die hun verkoopvaardigheden willen aanscherpen om zo het resultaat uit gesprekken te vergroten.

Resultaat

  • Verschillende verkooptechnieken leer je in de praktijk toe te passen
  • Verkoopgesprekken leer je aan te passen aan de doelgroep
  • Het aanbrengen van flexibiliteit in je gesprekken en in je omgang met je klanten

Inhoud

  • Verbeteren van commerciële vaardigheden
  • Actief leren luisteren
  • Vraag- en gesprekstechnieken om op een gestructureerde wijze de echte behoeften en knelpunten van de klant naar boven te halen
  • Omgaan met tegenwerpingen
  • Afsluit technieken

Advies studieduur

6 uur

Online toegang

3 maanden

Examens | Diploma’s | Certificaten

Deze cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat wordt afgenomen in één van de examencentra van het ‘Examenbureau LSSO’.
Wanneer het resultaat voldoende is, geeft dit recht op een landelijk LSSO-erkend certificaat.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.