Vorige

ECDL - Europees Computer Rijbewijs

ECDL Het Europees Computer Rijbewijs is de Nederlandse vertaling van European Computer Driving Licence (ECDL).
Buiten Europa staat het diploma bekend als ICDL (International Computer Driving Licence). ICDL en ECDL zijn qua inhoud volledig identiek.

Het ECDL bestaat uit 7 modules en er zijn 3 diploma’s.
Het ECDL Startdiploma (vier modules) en het Europees Computer Rijbewijs (7 modules). Wie het diploma op zak heeft, toont aan goed en efficiënt overweg te kunnen met de meest gebruikte kantoorapplicaties.
Dat ECDL meer is dan ‘‘zo maar’’ een papiertje, blijkt wel uit het feit dat het diploma door de Europese Commissie wordt geadviseerd als dé norm.
Om de modules te kunnen afleggen, heeft u een ECDL modulekaart nodig.(Bij ons te verkrijgen) Dat is een persoonlijk document waarop de behaalde modules worden bijgehouden. Een modulekaart is drie jaar geldig, vanaf het moment dat je het eerste module-examen behaalt.

De zeven modules zijn:

Basis modules
1. Computer Essentials
2. Online Essentials
3. Tekstverwerking
4. Spreadsheets

Standaard modules
5. Databases
6. Presentaties
7. Online samenwerken

Wij zijn een geautoriseerde examenlocatie voor het afnemen van de examens.

Overzicht europees-computer-rijbewijs trainingen:

Alle trainingsprijzen zijn inclusief trainingsmateriaal. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW door onze registratie bij het CRKBO.

In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Blik op werk keurmerk Computer Learning Center  coeltoetscentra WFT Verzekeringen Inkomen Pensioen  MOS certified testing center  Samenwerkende ICT opleiders Nederland  Europees Computer Rijbewijs  Certiport MOS  Lamark flexibel examineren