Vorige

Toetsenbordvaardigheid

Toetsenbordvaardigheid is een ‘DOE-CURSUS’. Je verwerft het goede eindresultaat vooral door veel oefeningen te maken.

Tijdens de cursus Toetsenbordvaardigheid van CLC Apeldoorn doe je deze oefeningen, waarbij foutloosheid en typesnelheid worden getraind.

Foutloosheid is belangrijker dan een hoge snelheid. Immers: wanneer je eenmaal foutloos typt volgens de juiste techniek, dan brengt routine je in de toekomst vanzelf tot hogere snelheden. Foutloos typen houdt ook in: geconcentreerd typen met een constante snelheid, waarbij een goede houding in acht wordt genomen.

De inhoud van de training Toetsenbordvaardigheid

Wat leert u?

De cursus Toetsenbordvaardigheid beoogt u volgens het tien-vingersysteem blind te leren typen op de computer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Toetsenbord (qwerty)
  • Vingerzetting
  • Lichaamshouding
  • Blindtypen volgens het tien-vingersysteem
  • Typesnelheid

Typevaardigheid is een must. Deze cursus heeft als doelstelling je het 10-vingersysteem blindtypen bij te brengen. Daarbij moet je een typesnelheid halen van minimaal 130 aanslagen per minuut, zonder veel fouten te maken.

Je zult denken ‘dat is niet zo snel’, maar het is juist van belang dat je zeer regelmatig leert typen met je vingers op de juiste posities. Ook aan je typehouding wordt aandacht besteed, zodat je geen lichamelijke klachten krijgt als je veel moet typen. Een ervaren typist haalt vaak snelheden van 300 aanslagen per minuut of meer. Typen is vooral een kwestie van routine. Tijdens deze cursus leer je het juiste systeem. Hiermee leg je een basis voor de routine. Vervolgens zie je dat je typesnelheid voortdurend toeneemt, mits je na de cursus regelmatig typt volgens de geleerde methode!