Vorige

Telefonist / Receptionist

Zie je jezelf al helemaal zitten achter de balie van een leuk bedrijf en ga je graag met mensen om? Volg dan de zeer praktijkgerichte vakopleiding Telefonist / Receptionist van De Kantooropleider!

Als telefonist / receptionist ben je in veel gevallen het eerste aanspreekpunt van het bedrijf waar je werkt. Je functioneert als ‘visitekaartje’ in deze representatieve baan. Je draagt zorg voor het te woord staan van klanten, zowel mondeling als telefonisch. Over het algemeen verricht je lichte administratieve werkzaamheden.

Deze functie komt erg vaak voor in bedrijven, dus de vraag naar mensen die deze baan willen vervullen is groot.

DE LESSEN VAN DE OPLEIDING TELEFONIST / RECEPTIONIST

De opleiding Telefonist / Receptionist bestaat uit vier cursussen. Je gebruikt bij al die cursussen een digitaal lesboek.

Bij ieder onderwerp in een cursus dat extra uitleg nodig heeft zie je een instructiefilm. Daarin geeft jouw docent je echt les.

De inhoud van de training Telefonist / Receptionist

Voor de opleiding Telefonist/Receptionist is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niveau van de opleiding Telefonist/Receptionist

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding Telefonist/Receptionist bestaat uit de volgende 4 cursussen:

  1. Telefoneren »
  2. Toetsenbordvaardigheid »
  3. Tekstverwerken »
  4. Praktijkvaardigheden »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dan heb je de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 8 tot 10 klokuren per week.

De totale opleiding Telefonist/Receptionist kan dus in 16 tot 20 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

  1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
  2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.

Examen / certificaten / diploma

De opleiding Telefonist/Receptionist bestaat uit 4 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen. Dat wordt via de exameninstantie Examenbureau LSSO afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.
Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Telefonist/Receptionist.
Wil je meer informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding), dan kun je dat vinden op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Met het diploma Telefonist/Receptionist kun je uitstekend instromen in de opleidingen Administratief medewerker of Office Assistant van De Kantooropleider. Als je de studie wilt vervolgen met Secretaresse, dan hoef je 2 cursussen niet meer te volgen. Wil je verder met de opleiding Administratief medewerker, dan hoef je van die opleiding 4 cursussen niet meer te volgen!