Vorige

Basiskennis Boekhouden

DE FUNCTIE

  • Ben jij betrouwbaar, nauwkeurig en objectief? Hou je ervan zelfstandig te werken en werk je graag met de computer? Volg dan de opleiding Basiskennis Boekhouden en ga op voor het examen Basiskennis Boekhouden van Examenbureau LSSO.

Zelfstandig kun je een boekhouding voeren voor een kleine organisatie met behulp van boekhoudsoftware (AccountView). Eenvoudige, maar voor de bedrijfsleiding belangrijke overzichten stel jij met gemak samen! Je weet hoe je moet handelen bij veranderingen in bezittingen, schulden, kosten en opbrengsten en hoe je dit systematisch en geautomatiseerd vastlegt.

Eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van de belangrijkste financiële feiten ligt binnen jouw mogelijkheden. Je schrikt niet van een kolommenbalans of een voorraadboek. Je weet hoe je een grootboekrekening openen, bijwerken en afsluiten en hoe een verkoopfactuur eruit ziet.

  • Wil je een wel zelfstandig een boekhouding voeren voor een kleine organisatie, maar zonder computerboekhouden, volg dan 2 cursussen van de opleiding Basiskennis Boekhouden en ga op voor het examen Basiskennis Boekhouden (BKB)/Elementair Boekhouden van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

De inhoud van de training Basiskennis Boekhouden

Informatie over het examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Boekhouden en het examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Computerboekhouden van Examenbureau LSSO tref je aan op de website van Examenbureau LSSO.

De leerweg Basiskennis Boekhouden wanneer je kiest voor examinering door Examenbureau LSSO bestaat uit:

  1. (Basiscursus) Boekhouden »
  2. Boekhouden Uitbreidingsstof »
  3. Computerboekhouden »

We bevelen aan om te starten met cursus 1, daarna volgt verdieping in cursus 2. Je doet examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Boekhouden. Als laatste volg je cursus 3, daarna doe je examen Computerboekhouden.

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de losse cursussen.

Beschik je al over voldoende kennis en vaardigheden van (basis)boekhouden, dan hoef je alleen cursus 2 te volgen om deel te kunnen nemen aan het examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Boekhouden van Examenbureau LSSO.

Klik hier voor de onderwerpen die je moet beheersen voor het examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Boekhouden van Examenbureau LSSO.

Klik hier voor de onderwerpen die je moet beheersen voor het examen Basiskennis Boekhouden, onderdeel Computerboekhouden van Examenbureau LSSO.