Vorige

Accountmanager technische producten

technische vooropleiding

Je hebt een technische vooropleiding, maar wilt wat breder inzetbaar zijn. Je bent verantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf waar je werkt. Je ontwikkelt met deze klanten een duurzame relatie. Als technisch accountmanager weet je alles van de inhoudelijke en technische aspecten van het product dat de klant bij jouw bedrijf afneemt. Die klant is meestal een ander bedrijf, met specialistische technische eisen.

De klant wil te woord gestaan worden door iemand die echt verstand van zaken heeft. En dat ben jij, als je naast je technische kennis de opleiding Accountmanager technische producten hebt gevolgd!

De inhoud van de training Accountmanager technische producten

Competenties:

  • plannen en organiseren
  • nauwkeurig kunnen werken en goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden hebben
  • een commerciële instelling hebben en flexibel zijn
  • goed met mensen kunnen omgaan
  • zelfstandig en in teamverband kunnen werken 


Deze opleiding bestaat uit de volgende modulen:


Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Vooropleiding:
Voor de opleiding Accountmanager technische producten is geen specifieke vooropleiding vereist, al is een minimale vooropleiding VMBO/MAVO met een technische achtergrond een aanbeveling.


Examens:
De examens worden afgenomen door het LSSO. Het examenbureau LSSO is een onafhankelijk instituut, dat zorgt voor objectieve examinering.
Hier vindt u meer informatie over de examens, de examentarieven en -locaties.

Diplomering:
Alle modules worden afgesloten met een LSSO-examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO-erkend landelijk certificaat. De certificaten voor de 8 modules geven recht op het LSSO-diploma Accountmanager technische producten.


Vervolgopleiding(en):
Als je de opleiding met succes hebt afgerond, heb je de volgende vervolgmogelijkheid: