Vorige

Managementassistent

Als Management Assistent ben je een echte 'duizendpoot'. Je ondersteunt de directie, die uit een of meerdere personen kan bestaan. Je krijgt te maken met allerlei vertrouwelijke informatie. Bij grote bedrijven of instellingen geef je leiding aan een of meer secretaresses. Je hebt vaak overleg met medewerkers van de verschillende afdelingen, vooral met (afdelings)secretaresses. Je beheert de agenda van de directie. Je zorgt dat verslagen en andere relevante informatie overzichtelijk bewaard blijven in een archief. Verder handel je de correspondentie af. En tot slot ontvang je bezoekers met koffie of thee en regel je lunches, recepties en zakenreizen

Ben je graag zelfstandig? Hou je van organiseren en kun je goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden? Met een secretariële of administratieve opleiding als ondergrond is het heel goed mogelijk het diploma Management assistent van Examenbureau LSSO te behalen!

De inhoud van de training Managementassistent

Competenties:

  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • goed met mensen kunnen omgaan
  • nauwkeurig kunnen werken
  • snel kunnen omschakelen van de ene taak naar de andere
  • kunnen improviseren
  • systematisch kunnen denken
  • representatief


Deze opleiding bestaat uit de volgende modulen:


Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Vooropleiding:
Als vooropleiding voor de opleiding Managementassistent bevelen wij minimaal HAVO aan. Ook is het mogelijk deel te nemen met het diploma Office Assistant (voorheen Secretaresse) van Examenbureau LSSO, een vergelijkbare opleiding, of voldoende relevante werkervaring.


Examens:
De examens worden afgenomen door het LSSO. Het examenbureau LSSO is een onafhankelijk instituut, dat zorgt voor objectieve examinering.
Hier vindt u meer informatie over de examens, de examentarieven en -locaties.

Diplomering:
Alle modules worden afgesloten met een LSSO-examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO-erkend landelijk certificaat. De certificaten voor de 8 modules geven recht op het LSSO-diploma Managementassistent.