Vorige

Assistent marketingmedewerker

Als Assistent-marketingmedewerker assisteer je de marketingmanager bij het opstellen van het marketingplan. Je bedenkt bijvoorbeeld promotieacties, campagnes en imagocampagnes om de merkbekendheid te vergroten.

Je gaat aan de slag op een marketingafdeling, een verkoopafdeling of je kunt gaan werken bij een adviesbureau of een evenementenorganisatiebureau.

DE LESSEN

De opleiding Assistent-marketingmedewerker van CLC Apeldoorn bestaat uit zeven cursussen. Bij al die cursussen gebruik je een lesboek.

In dat lesboek:

 • Bestudeer je de lesstof.
 • Zie je bij ieder onderwerp dat extra uitleg nodig heeft een instructiefilm. Daarin geeft jouw digitale docent je echt les. Bij ons op locatie krijg je begeleiding en ondersteuning van de docent!
 • Volg je daarna vragen en/of opdrachten met uitwerkingen. Je kunt dus zien of je alles goed hebt geleerd en begrepen.

De inhoud van de training Assistent marketingmedewerker

Vooropleiding

Voor de opleiding Assistent-marketingmedewerker is geen specifieke vooropleiding vereist, al is een minimale vooropleiding VMBO/MAVO een aanbeveling.

Programma

De opleiding Assistent-marketingmedewerker bestaat uit de volgende 7 cursussen:

 1. Toetsenbordvaardigheid »
 2. Tekstverwerken »
 3. Spreadsheet»
 4. Rekenvaardigheid »
 5. Zakelijk Nederlands»
 6. Marketing »
 7. PR/Bedrijfscommunicatie »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dan heb je de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 9 tot 11 klokuren per week.

Je kunt de totale opleiding Assistent-marketingmedewerker kan dus in 32 tot 40 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

 1. Toetsenbordvaardigheid en Tekstverwerken.
 2. Spreadsheet (Excel) en Rekenvaardigheid.
 3. Zakelijk Nederlands en Marketing.
 4. PR/Bedrijfscommunicatie.

Examen / certificaten / diploma

De opleiding Assistent-marketingmedewerker bestaat uit 7 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Assistent-marketingmedewerker.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.