Vorige

Administratief medewerker

DE FUNCTIE ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Als administratief medewerker ben je binnen een bedrijf op meerdere plaatsen inzetbaar voor verschillende administratieve zaken. Daarbij kan je denken aan receptietaken en telefonische contacten. Ook kan je ingezet worden voor archivering, postverwerking, verwerken van teksten en andere ondersteunende administratieve taken.

Ben je een flexibele duizendpoot, kun je goed samenwerken met anderen en zie je in de toekomst zo’n veelzijdige baan wel zitten? Dan kun je deelnemen aan de vakopleiding Administratief medewerker van CLC Apeldoorn!

DE LESSEN VAN DE OPLEIDING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

De opleiding Administratief medewerker van CLC Apeldoorn bestaat uit zes cursussen. Bij al die cursussen gebruik je een lesboek.

In dat lesboek:

 • Bestudeer je de lesstof.
 • Zie je bij ieder onderwerp dat extra uitleg nodig heeft een instructiefilm. Daarin geeft jouw digitale docent je echt les en is je fysieke docent aanwezig om je te ondersteunen. 
 • Volgen daarna vragen en/of opdrachten met uitwerkingen. Je kunt dus zien of je alles goed hebt geleerd en begrepen.

De inhoud van de training Administratief medewerker

Vooropleiding

Voor de opleiding Administratief medewerker is geen specifieke vooropleiding vereist.

Als je het diploma Telefonist/Receptionist al hebt gehaald via Examenbureau LSSO, heb je al certificaten behaald van 4 cursussen van de opleiding Administratief medewerker.

Je hoeft dan alleen de 2 cursussen te volgen, waarvoor je nog geen certificaat hebt behaald. Let op: voor computer gerelateerde cursussen geldt een beperkte geldigheidsduur van de certificaten. Je kunt dit zien in het Examenreglement van Examenbureau LSSO, hoofdstuk 4.8.

Niveau van de opleiding Administratief medewerker

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding Administratief medewerker van De Kantooropleider bestaat uit de volgende 6 cursussen:

 1. Telefoneren »
 2. Toetsenbordvaardigheid »
 3. Tekstverwerken »
 4. Praktijkvaardigheden »
 5. Rekenvaardigheid »
 6. Spreadsheet »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per twee cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dit biedt de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 9 tot 11 klokuren per week.

De totale opleiding kan dus in 24 tot 30 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

 1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
 2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.
 3. Rekenvaardigheid en Spreadsheet.

Examen / certificaten / diploma

Deze opleiding bestaat uit 6 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Administratief medewerker.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Met het diploma Administratief medewerker kun je uitstekend instromen in de CLC Apeldoorn opleiding Financieel administratief medewerker of Commercieel administratief medewerker. Je hebt van deze vervolgopleidingen al 6 cursussen gevolgd en hoeft er dus nog maar 2 te volgen!