Vorige

Basiskennis Calculatie

De opleiding Basiskennis Calculatie wordt door CLC Apeldoorn aangeboden via een UNIEKE BLENDED LEARNING METHODE met optimale persoonlijke begeleiding!

DE FUNCTIE

Rente- en kostprijsberekeningen maak jij moeiteloos. Je beheerst op basisniveau alle rekenvaardigheden die van belang zijn in een administratieve functie. In grafieken, indexcijfers en goederenhandel heb je inzicht. Daardoor ben je vooral zeer geschikt voor een functie op een inkoop- en verkoopafdeling van een bedrijf. Natuurlijk kun je ook je plek vinden op een andere administratieve afdeling.

Werk je graag met cijfers en wil je meer inzicht krijgen in de bedrijfsvoering van een organisatie? Dan is de opleiding Basiskennis Calculatie van CLC Apeldoorn een goede stap op weg naar je doel!

DE LESSEN

De opleiding Basiskennis Calculatie van CLC Apeldoorn bestaat uit twee cursussen. Je gebruikt bij beide cursussen een lesboek.

In dat lesboek:

  • Bestudeer je de lesstof.
  • Zie je bij ieder onderwerp dat extra uitleg nodig heeft een instructiefilm. Daarin geeft jouw digitale docent je echt les. Bij ons op locatie krijg je begeleiding van de docent!
  • Volg je daarna vragen en/of opdrachten met uitwerkingen. Je kunt dus zien of je alles goed hebt geleerd en begrepen.

Aanvulling
Wij raden aan om naast de module Rekenvaardigheid de training Excel basis 2016 te volgen.

De inhoud van de training Basiskennis Calculatie

CLC Apeldoorn heeft een unieke eigen leerweg voor BKC!

De leerweg Basiskennis Calculatie gaat uit van de concentrische leermethode: in de (basis)cursus Rekenvaardigheid maak je je de basisprincipes eigen, daarna breid je deze kennis en vaardigheden uit in de cursus Bedrijfscalculatie Uitbreidingsstof.

In de laatste cursus is ook een uitgebreide examentraining opgenomen.

Het examen van de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) wordt afgenomen door o.a. de Nederlandse Associatie voor Examinering en Examenbureau LSSO.

De examenprogramma’s van beide examenbureaus ontlopen elkaar niet veel. Het programma van Examenbureau LSSO is iets uitgebreider, vooral door de onderwerpen ‘rekenen in vreemde valuta’ en ‘indexcijfers’. De Associatie liet deze onderwerpen vervallen per 1 januari 2016.

Daarnaast hecht Examenbureau LSSO niet alleen waarde aan kennis van theoretische onderwerpen en vaardigheid in het toepassen van rekenkundige bewerkingen, maar ook aan begrip van de onderwerpen uit de examenstof.

De examinering van beide examenbureaus is qua opzet en niveau sterk vergelijkbaar, zoals blijkt uit de proefexamens, die in het lesboek Bedrijfscalculatie Uitbreidingsstof zijn opgenomen.

Vooropleiding

Er is geen specifieke opleiding vereist, al is een minimale vooropleiding VMBO / MAVO een aanbeveling.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 4.

Programma volgens de unieke lesmethode van CLC Apeldoorn

De opleiding bestaat uit de volgende twee cursussen:

Rekenvaardigheid

Bedrijfscalculatie uitbreidingsstof

Het is mogelijk om je in te schrijven voor  de losse cursussen.

Heb je het certificaat Rekenvaardigheid van Examenbureau LSSO in het verleden al behaald, of beschik je al over voldoende kennis en vaardigheden van rekenvaardigheid, dan hoef je alleen de cursus Bedrijfscalculatie Uitbreiding te volgen om  voldoende voorbereid te zijn op het examen Basiskennis Calculatie.

  • Wil je examen Basiskennis Calculatie doen bij Examenbureau LSSO, klik dan hier voor de onderwerpen die je moet beheersen.
  • Wil je examen Basiskennis Calculatie (BKC) doen bij Nederlandse Associatie voor Examinering, klik dan hier voor de onderwerpen die je moet beheersen.

Geadviseerde studieduur

We raden je aan eerst cursus 1 en daarna cursus 2 te volgen, dit biedt de meeste kans op succes.

  • Cursus 1: 10 tot 12 weken. De studiebelasting is 10 tot 12 klokuren per week.
  • Cursus 2: 6 tot 8 weken. De studiebelasting is 10 tot 12 klokuren per week.

De totale opleiding kan dus in 16 tot 20 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Examen / certificaten / diploma

Cursus 1 kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau. Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat.

Examen Basiskennis Calculatie kun je o.a. afleggen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering en bij Examenbureau LSSO.

  • Examen Basiskennis Calculatie (BKC) bij de Associatie

Informatie over examens, data, kosten, aanmelding en vrijstellingen tref je aan op www.associatie.nl.

  • Examen Basiskennis Calculatie bij Examenbureau LSSO

Informatie over examens, data, kosten en aanmelding tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Kijk voor vrijstellingsmogelijkheden op de site van www.examenbureaulsso.nl.