Vorige

Reflectieverslag

In de cursus Reflectieverslag wordt het maken van een reflectieverslag via het STARR-model stap voor stap uiteengezet. Je schrijft tijdens de cursus door middel van opdrachten steeds een volgend stuk van het verslag.
 

Een voorbeeld reflectieverslag met commentaar vanuit Examenbureau LSSO maakt deel uit van deze cursus. Op deze wijze weet je wat er van je verwacht wordt en kan je een optimaal verslag indienen, dat ten grondslag ligt aan het mondelinge examen van Examenbureau LSSO.

 

Reflectie is belangrijk. De gedachte hierachter is, dat je jezelf ontwikkelt tot een beter functionerend mens en tot een waardevoller arbeidskracht, als je in staat is bewust het eigen gedrag te bekijken, te analyseren en daarvan te leren. Juist in de zorgsector heeft reflectie een belangrijke meerwaarde.

 

We adviseren de cursus Reflectieverslag te volgen na of tegelijkertijd met de cursus Omgangskunde.

Starten

Je kunt op ieder gewenst moment starten met de cursus Reflectieverslag in de unieke digitale leeromgeving.

Diploma / Certificaat

Deze cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een landelijk LSSO-erkend certificaat.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

De inhoud van de training Reflectieverslag

Wat leer je tijdens de cursus Reflectieverslag?

Je leert een reflectieverslag te produceren volgens het STARR-model. Stap voor stap begeleiden we je bij het schrijfproces, van onderwerpkeuze tot eindbeoordeling van het verslag. Na het schrijven van enkele paragrafen stuur je jouw werk naar ons en krijg je commentaar.

Waar moet het reflectieverslag aan voldoen?

Het verslag moet voldoen aan de eisen die op de website van Examenbureau LSSO worden omschreven. Een PDF van dit reflectieverslag stuur je voorafgaand aan je examen digitaal naar Examenbureau LSSO, waarna er een mondeling examen volgt, dat 20 à 30 minuten duurt. Bij dit examen vindt een gesprek plaats over je verslag en toetst het examenbureau je op je kennis van en affiniteit met het onderwerp.

Hoe komt het cijfer voor het reflectieverslag tot stand?

Het cijfer komt tot stand op grond van het mondeling examen. Het reflectieverslag wordt door het examenbureau beoordeeld op taalgebruik, vormgeving en inhoud, maar bepaalt niet de hoogte van het cijfer. Wel komt een matige of slechte kwaliteit van taalgebruik, vormgeving of inhoud tot uitdrukking in een lager mondeling cijfer.